Gewoon doen!
LAATSTE NIEUWS : PARKEERAPP: WETHOUDER MOET DOOR HET STOF GAAN!RAADSVERGADERING 24 meiEENZAAMHEIDWIE GAAT DE FORMATIE KAR TREKKENEN HOE NU VERDER?
Raadsleden

Naam:             Leon Coenen

Functie:          Raadslid en commissielid Bestuur en Middelen, plv. Cie.lid Burgers en Samenleving en plv. Cie.lid Ruimte. Tevens is Leon voorzitter van de Werkgeverscommissie Griffie en voorzitter van de Onderzoekscommissie ECI Cultuurfabriek.

 

Leon is vanaf september 1999 raadslid in Roermond. Eerst voor de PVDA, en daarna vanaf januari 2003, in samenwerking met anderen afkomstig van sociaal liberale partijen, in een lokale partij. 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in november 2006 veroverde de Stadpartij Roermond één zetel in de Roermondse gemeenteraad. Leon is fractieleider en bezet die zetel in de raad. Hij heeft zich omringd met onderstaande zeer ervaren commissieleden

   

Leon is geboren en getogen Roermondenaar. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen (twee dochters en een zoon). Na zijn studie bedrijfseconomie aan de HEAO, was hij tot 2000 werkzaam in de acoountancy (voor het Ministerie van Defensie en het ABP). Tot op heden is Leon werkzaam als regioadviseur (personeelsbeleid) voor het primair onderwijs in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Omdat hij zowel in de politiek als in zijn werk regelmatig stuit op de gevolgen van slechte onderlinge communicatie, soms ingegeven door machtsmisbruik en soms door onbegrip door wisselende belangen, heeft hij zich voor zijn werk ook bekwaamd als coach en mediator.

Daarnaast organiseert hij, samen met een aantal andere vrijwilliger, de carnavalsoptocht in Herten. Leon is ook kaderlid voor de FNV Bondgenoten voor medewerkers van APG 

Contactgegevens:

Leon Coenen

Maasstraat 8

6049 CB  Roermond

Gsm: 06-20613868

T      0475 - 310827

E      leon.coenen@planet.nl


Naam:             Marij Pilz-van Elven

Functie:          Raadslid

 

OVERSTAP
In de laatste fase van de huidige raadsperiode verliet ik DS. Een lokale partij ligt mij aan het hart, niet de partij met een landelijk gebonden programma. Met een smalle partij Kernenbelangen verder in de nieuwe verkiezingen van 19 maart a.s. is geen optie als je eerlijk bent en geen gebakken lucht wilt verkopen aan de kiezers.
Daarom besloot ik verder te gaan, met Stadspartij Roermond zeer lokaal gekleurd en met hart voor en vertegenwoordigd in alle kernen van de gemeente Roermond. Want mijn inzet gaat voor de belangen van burgers in al deze kernen en wijken van jong tot oud. De oude gemeente Swalmen was jarenlang mijn grootste passie en nog steeds uiteraard als je er woont kun je dit moeilijk ontkennen. Maar in de periode vanaf 2007 heb ik de andere kernen van Roermond en dat
zijn er een heel aantal leren kennen en begrijpen. Iedere wijk heeft zijn eigen identiteit maar samen vormen zij de gemeente Roermond. Een uitdaging voor de komende niet makkelijke periode. Op de kieslijst van Stadspartij Roermond lijst 8- sta ik op nummer 3.
In mijn optiek is het fair en transparant dat ik uitleg geeft waarom een en ander zo gegaan is. Daar houd ik van en daar heeft u als burger recht op!

 

Contactgegevens:

Marije Pilz-van Elven

Graaf Wolf Metternichlaan 28

6071 BL Swalmen

T      0475 - 501058

E      mpilzvanelven@home.nl


Commissieleden

Naam:             Resi Coumans

Functie:          Commissielid Ruimte sinds 2010

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

Resi Coumans
Looierstraat 2
6041 LC Roermond

M 06-16804115

resistent@planet.nl


Naam:             Leon Janssen

Functie:          Commissielid Burgers en Samenleving sinds 2013

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

Leon Janssen

Kasteel Annendaelstraat 28

6043 XT Roermond

M 06-52146307

ljanssen3@ziggo.nl


Bestuur

Naam:              Fons Zijlstra

Functie:           Voorzitter

 

Fons is, na 4 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, overgestapt naar het onderwijs als docent/begeleider. Daarbij heeft hij vele coördinerende taken vervuld. Vervolgens was hij 4 jaar directeur van de Stichting Aanzet: een opvangproject voor jongeren, die het onderwijs voortijdig verlaten.

 

Daarna was Fons 7 maanden wethouder van welzijn, werk en inkomen, onderwijs en volksgezondheid. Na 1 jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van NFTE Nederland, is hij nu consulent besturenondersteuning bij Humanitas in Eindhoven.

 

In zijn vrije tijd heeft hij circa 20 jaren vele bestuursfuncties vervuld in het welzijnswerk, buurtwerk en  onderwijs.

Hij wil zijn aandacht vooral steken in het contact met de burgers in Roermond, maar ook in een eerlijke,heldere en transparante gemeentelijke overheid.

 

Zijn belangstelling gaat daarnaast ook uit naar de werkgelegenheid, volkshuisvesting en welzijn van de inwoners van Roermond. Ook de zorg voor een goed milieu, in het bijzonder voor toekomstige generaties, staat bij hem hoog in het vaandel.

 

Contactgegevens

Fons Zijlstra
M 06-52100204
E Fons.zijlstra@home.nl

 


Naam:              Ronald Geurts

Functie:           Penningmeester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Ronald Geurts
M 06-29538454
E ronald.rrmnd@gmail.com